Корисні поради по догляду за стільниковим телефоном

Суворі умови повсякденної експлуатації призводять до забруднення вашої трубки , попаданню пилу всередину апарату , стирання цифр на клавіатурі , появи плям і подряпин на дисплеї і корпусі. Телефон стає потертим , заношених , загалом , виглядає не кращим чином . Ми підкажемо вашому телефону пару секретів вічної молодості.





Корпус


Це , мабуть, сама забруднююча частина в телефоні , адже при контакті з трубкою ми беремося саме за корпус . У результаті на ньому з'являються плями , подряпини , якщо носити телефон в кишені з ключами , потерті зони. Від такого виду забруднень можна позбутися кількома способами:

Перед початком чищення слід відключити апарат і від'єднати акумулятор.  
Візьміть невеликий шматочок вати і злегка змочіть його в мильному розчині (можна використовувати розчин миючого засобу для посуду - Fairy , Gala та ін.) 
Акуратно потріть корпус ватою так , щоб розчин не просочився всередину трубки.

Якщо ж дзвінок застав вас за обідом або в гаражі , в процесі заміни моторного масла , і після бесіди на телефоні з'явилися плями від супу , десерту або мастила , слід прийняти більш серйозні заходи з видалення плям. Можна скористатися спеціальними спиртовими серветками для мобільних телефонів BASF Mobile Cleaning. Тільки їм під силу видалити з корпусу сліди фарби , масла , жиру і т. д.Якщо таких не знайшлося , можна скористатися серветками для протирання моніторів. Вони містять очищаючі розчинники , ароматизатори і чудово вбирають бруд , не завдаючи шкоди пластику .


При небажанні займатися подібною роботою , особливо ліниві можуть звернутися у відповідну майстерню , де за допомогою повітряної продувки , ультразвуку та інших процедур ваш телефон приведуть у належний стан. Робота значно полегшується для власників мобілок зі змінними панельками . " Роздягнувши " телефон , ви озброюєтеся милом , щіточкою і відправляєтеся у ванну . Після миття не забудьте добре просушити панельки , щоб волога не потрапила на мікросхеми.А власникам телефонів Siemens ME45 , Nokia 6250 / 5100 і зовсім нічого робити не треба. Сміливо суньте трубку під кран і мийте собі на здоров'я.

Клавіатура

Така проблема , як стирання цифр на клавішах , не повинна хвилювати власника нового телефону . Як правило , символи на клавішах починають стиратися , якщо телефон не менше року. Сама заміна клавіатури може відбуватися в сервісному центрі , де з вас візьмуть від 200 до 500 рублів залежно від моделі , але можна виконати аналогічну операцію і в теплій домашній обстановці.У другому варіанті буде потрібно купити нову клавіатуру і викрутку . Однак не варто забувати , що в цьому випадку ви дієте на свій страх і ризик , адже розібрати телефон може будь , а от зібрати - під силу не кожному.

Дисплей


У процесі недбалого користування на дисплеї з'являються подряпини , сліди від пальців, в куточках пил.Потрібно відзначити , що дисплеї у деяких телефонів складаються з двох перегородок скла (це , як правило , телефони Alcatel , Nokia , Siemens) . У такому випадку сам дисплей зроблений зі скла , а верхня " захист " - з оргскла . Вона оберігає дисплей від механічних пошкоджень. З часом на оргсклі з'являється безліч подряпин , від чого воно мутніє . Щоб позбутися від них , існує спеціальна шліфувальна паста (наприклад , Hama ) . Термін дії тюбика обмежений , тому купувати її недоцільно, краще звернутися в сервісний центр .А от від пилу і плям можна запросто позбутися, застосувавши спреї для скла  , телефонів , годинників , хоча треба зазначити , що вони добре очищають тільки справжнє скло.Щоб уникнути всього вищепереліченого , ми рекомендуємо не знімати захисну плівку з екрану при купівлі мобільного телефону. І взагалі , найкраще після придбання телефону купити для нього хороший чохол і не виймати його звідти .

0 коментарі:

Дописати коментар