Спійманий вірус на андроїд.

Вони існують. Спійманий вірус на андроїд смартфоні.


Є така собі компанія - Lookout mobile security, яка займається питанням безпеки смартфонів. Нещодавно дана компанія оголосила про те, що після перевірки додатків, які розміщені на Google Play з'ясувалося, що ряд програм виявилися зараженими вірусом BadNews.


Переховувався даний вірус в додатку під виглядом звичайної реклами. Суть вірусу полягала в тому, що він самостійно відправляв текстові повідомлення з вашого телефону, а так само збирав особисту інформацію про власника андроїд-смартфона.


Також даний вірус показував різні повідомлення, встановлював інші заражені додатки.

Потрапив вірус в Google Play дуже просто, так як він був частиною програми то без проблем проходив перевірку через модераторів.

Після такої перевірки підприємство Lookout mobile security з магазину видалили 32 програми, також було заблоковано акаунти тих розробників, які поширювали дані програми. І проводиться розгляд, чи спеціально розробники це робили чи просто стали жертвою використовуючи рекламний software Development Kit.

Як з'ясували в Lookout, цей вірус міг заразити від 2 до 9 мільйонів пристроїв працюють під ОС Android. Але якщо враховувати той факт що Android-пристроїв куди більше, то можна припускати що саме вас цей вірус і не торкнувся. А втім, хто знає, може ви і є щасливими носієм даного вірусу ...

Моя вам порада: не закачуйте різні сумнівні додатки з маркету, а якщо у вас вже є такі на смартфоні тоді просто видаліть їх, і якщо вони були зараженні, то вірус видалиться разом з додатками.

0 коментарі:

Дописати коментар